#UrzealaBlogurilor Casa Martell “Unbowed, unbent, unbroken”

Cum stateam eu linistita si-mi vedeam de Avengers si Universul Marvel, Angela de la CineAmator imi da o provocare:

Carei familii din „Game of Thrones” vrei sa apartii si de ce. Poti sa-ti imaginezi ca esti unul dintre personajele existente in acele familii sau sa inventezi tu un personaj nou, dupa chipul si asemanarea ta.”

Si eu ma codeam sa raspund si ea “Batman! Batman!” Bun. Draga mea prietena si sora de suferinta cinefila pe tot ce inseamna asteptari intre sezoane GoT si nu numai, iata raspunsul meu. Casa Martell. My home, my family, my loyalty. Pentru cine traieste in grota si n-a auzit de Game of Thrones/Urzeala Tronurilor, serialul marca HBO a devenit un fenomen. Totul se invarte in jurul maretei intrebari: cine se va aseza ( si va ramane) pe Tronul de Fier?

‘Unbowed, unbent, unbroken’. The words of House Martell. A promise to our enemies, and a challenge to our lovers.– Oberyn Martell 

f3c7b294a49d6f53172440b4b6cf80f0

Suferinta si chin, numele tau este George R. R. Martin. Anul trecut, faceam, in sfarsit, cunostinta cu familia Martell. Oberyn,  fratele cel mic al printului Doran, conducatorul regatului Dorne, este un fel de Tony Stark al “Game of Thrones”. Sarcasm, carisma, o limba ascutita, un razboinic formidabil si a man on a mission.

Game-of-Thrones-image-game-of-thrones-36439907-530-845

Daca e sa ma intrebati de casa din Urzeala Tronurilor care imi place, ma identific pe linie de personaje, morala si atitudine cu The Clan Martell. Aroganti, necrutatori, niste supravietuitori prin excelenta, membrii familiei Martell nu au fost subjugati si lupta sa-si mentina puterea dar mai ales nu nu uita.

In sezonul V le vom vedea in actiune pe Sand Snakes, fetele lui Oberyn pregatite sa razbune moartea tatalui lor. Hai cu razbunarea pentru ca multi(e) suntem in doliu dupa pierderea lui Pedro Pascal.

got-game-of-thrones-34082883-500-600

After the tradition of her people, House Martell then ruled Dorne as ‘princes’, not ‘kings’ – unless the eldest child was a daughter, for unlike the rest of Westeros, our loyalty isn’t commanded by a cock. We follow a Prince or a Princess Martell just the same. ” – Oberyn Martell

Dulce razbunare, mult a fost putin mai este! Ioana Martell

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *